Digital tvillinger kan monitorere internettstyrke

Visste du at en digital tvilling er et levende verktøy som også kan monitorere signalstyrken på internettkoblinger, brannsensorer, og HMS status på eksisterende rømningsveier? Alt dette ligger inne i den digitale tvillingen av Frøyland Skule i Time kommune.

Mindre sterk internettforbindelse i gymsalen er kanskje bra?

I 2018 gjennomførte Geograf Digital en 3D-skanning med NavVis M3 av hele Frøyland Skule på Kvernaland i Time kommune, Rogaland. I tillegg supplerte vi med droneskanninger av hele eiendommen og omliggende områder. Med dette leverte vi en interaktiv digital tvilling; en virtuell fremstilling av eksisterende virkelighet.

Det fine med dette er at skoleadministrasjonen har nå samlet på et sted full oversikt over statiske elementer så vel som elementer under endring. Slik kan de monitorere ting som signalstyrken på internettforbindelser, temperaturforskjeller, VVS, elektro og rør.

Ved å ta i bruk en digital tvilling i den daglige driftsforvaltningen av bygget, vil administrasjonen har mye bedre beslutningsstøtte for eventuelle vedlikeholds prioriteringer, forbedringspotensiale eller bruksendringer.

Og som vi så, var internettstyrken vesentlig svakere inne i gymsalen. Men det er kanskje likeså greit eller?

Interaktiv virtuell virkelighet

Med en digital tvilling får du en interaktiv virtuell virkelighet, hvor du enkelt kan bytte mellom ulike visninger avhengig av hva man har behov for. Om det er mer tekniske eller topografiske elementer, eller en enkel “Google Maps”-modellert visning av byggets interiør. Avhengig av bruk kan man velge “points of interest” fra plantegning for videre analyse og monitorering.

Planlegger man ombygging, endring av eksisterende klasserom, eller andre forbedringer kan man gå gjennom den digitale tvillingen under planleggingsarbeidet. Slik kan mye av tidlig prosjektering foregå uten å forstyrre elevenes undervisning.

En interaktiv digital tvilling kan bidra til mer effektiv og korrektiv vedlikeholdsstyring. Dette er både tidsbesparende og økonomibesparende for skoleadministrasjonen. Et spennende og givende prosjekt for Time kommune som kan hjelpe å forenkle hverdagen til skole- og kommuneadministrasjonen!

NavVis teknologi er banebrytende innen 3D-datafangst

NavVis teknologi er banebrytende innen 3D-datafangst

Med NavVis IVION (også kjent som IndoorViewer), blir den tradisjonelle metoden for datafangst til 3D modellering snudd på hodet. Bruksverdien NavVis-teknologi skaper for byggeplasser og eiendomsforvaltning gjennom digitale tvillinger er ikke mindre enn fantastisk!

les mer
3D-skanning av Operahuset

3D-skanning av Operahuset

I 2019 gjennomførte vi i Geograf Digital en digital skanning av Den Norske Opera & Ballett på oppdrag fra Statsbygg (link til statsbygg). Et utrolig spennende oppdrag på et av Norges mest kjente kulturelle institusjoner!

les mer