– Ofte samsvarer ikke plantegninger med virkeligheten. Derfor er det nyttig med 3D skanninger.

Vi har vært ute på oppdrag for Lyse/HRP og foretatt 3D skanninger av næringsbygg som skal omgjøres til kontorplasser.

– Befaringer er den store tidstyven i byggeprosesser, forteller Sven-Arne Bærheim, byggeleder i HRP. HRP styrer prosjektadministrasjonen av renoveringen i Breiflåtveien 13 for Lyse.

Geograf Digital har vært ute på oppdrag for Lyse både i Breiflåtveien 13 og det som kalles “Bygg E”. Vi har gjennomført skanninger av begge eiendommene til bruk for transformasjon og rehabilitering til nye kontorplasser.

– Grunnen til at det vanligvis går så mye tid bort til befaringer er at man må etterkontrollere plantegninger, eller sjekke opp rømningsveier, VVS og andre elementer flere ganger underveis. Ofte samsvarer ikke plantegninger med virkeligheten. Derfor er det nyttig med 3D-skanninger som er tilgjengelige for å sjekke opp kontinuerlig. Plutselig kan vi spare masse tid ved å sjekke skanningene fremfor å reise fysisk ut til bygget, forteller Bærheim.

Breiflåtveien 13

Breiflåtveien 13 eies i dag av Lyse. Andre etasje vil bli brukt til kontor for Lyses ansatte, mens første etasje er leid ut til næringsvirksomheter. Kontorlokalene i andre etasje er på 800 kvadratmeter, som vil bli totalrenovert for nær 50 kontorplasser.

– Lokalene er strippet helt ned til konstruksjonen, vi skal legge nytt gulvbelegg og installere nye våtrom. Videre vil det bli satt opp “skjørt” fra dekket med skillevegger for møterom, stillerom, sosiale soner og kontorpulter. Det Geograf gjør for oss nå er å skanne lokalene med 3D-skanner som i første omgang vil bli brukt av arkitekt i planlegging og tegning. Deretter vil vi kunne bruke skanningene til etterkontroller videre i prosessen, forklarer Bærheim.

Geograf Digital har gjort både innvendig og utvendig skann av bygget med bruk av NavVis-teknologi. For Breiflåtveien 13 har vi gjennomført hovedsakelig tekniske skanninger fremfor streetview av innvendig interiør.

3D-skanning i “streetview”

Et element av 3D-skanninger er at vi også kan ved bruk av NavVis-teknologi ta innvendig bilder og dermed gi et slags “Google streetview” inne i “rommet”. Med innvendig streetview, vil eksempelvis interiørarkitekter få nøyaktige bilder for å kunne tegne opp forslag til innredning. Man vil også kunne få full oversikt over rømningsveier og hvordan disse oppleves i det fysiske rommet.

Dette har Geograf Digital gjennomført for Lyses “Bygg E”, og på sikt vil kunne gjøre i Breiflåtveien 13 etterhvert som lokalene blir innredet.

Et flott samarbeid med ulike prosjekteringsaktører helt fra tidlig fase har gjort at Lyse har nå digitale verktøy med lang levetid og flere bruksområder!

NavVis teknologi er banebrytende innen 3D-datafangst

NavVis teknologi er banebrytende innen 3D-datafangst

Med NavVis IVION (også kjent som IndoorViewer), blir den tradisjonelle metoden for datafangst til 3D modellering snudd på hodet. Bruksverdien NavVis-teknologi skaper for byggeplasser og eiendomsforvaltning gjennom digitale tvillinger er ikke mindre enn fantastisk!

les mer
3D-skanning av Operahuset

3D-skanning av Operahuset

I 2019 gjennomførte vi i Geograf Digital en digital skanning av Den Norske Opera & Ballett på oppdrag fra Statsbygg (link til statsbygg). Et utrolig spennende oppdrag på et av Norges mest kjente kulturelle institusjoner!

les mer
Digital tvillinger kan monitorere internettstyrke

Digital tvillinger kan monitorere internettstyrke

Visste du at en digital tvilling er et levende verktøy som også kan monitorere signalstyrken på internettkoblinger, brannsensorer, og HMS status på eksisterende rømningsveier? Alt dette ligger inne i den digitale tvillingen av Frøyland Skule i Time kommune.

les mer