NavVis teknologi er banebrytende innen 3D-datafangst

Med NavVis IVION (også kjent som IndoorViewer), blir den tradisjonelle metoden for datafangst til 3D modellering snudd på hodet.

Det vi i Geograf Digital også på fint kaller “et slags “Google streetview” inne i rommet” er NavVis IVION teknologi. NavVis utviklet IVION til å ta i bruk laserskanning sammen med 360° kameraer. Dette gjør at bildene man får gir flere ulike visualiseringer av et rom – og man kan enkelt bytte mellom dem.

Om du på et tidspunkt ønsker å fokusere mer på de tekniske plantegningene fra skanningen, men på et annet tidspunkt har behov for å se ekte fysiske bilder av et rom kan du enkelt bytte mellom ulike visninger med NavVis IVION. Det er lett tilgjengelig og brukervennlig. Det fine med å kombinere både laserskanning og kamerabilder er at man kan aktivt bevege seg digitalt rundt i rommet – litt på samme måte som en Google Streetview. Det er slik man kan foreta digitale befaringer på byggeplassen!

NavVis IVION er verktøyet. NavVis IVION CORE er sluttproduktet. Og hva gir dette? Jo, på norsk: en digital tvilling.

Noen av fordelene med NavVis IVION CORE er:

  • Enkel navigasjon mellom ulike bilder og type visualiseringer
  • Enkel tilpasning av plattform til ens egen bruk: legge til notater og mediefiler inne i dataene.
  • Man kan legge til ulike script som knytter sammen real-time data verktøy
  • Løsningen kan være både skybasert eller på fysisk server

Hvorfor er NavVis banebrytende?

Det handler om funksjonaliteten. Det handler om tilgjengeligheten. Og det handler om faktisk bruksapplikasjon i daglige arbeidsprosesser. Derfor har NavVis teknologi revolusjonert hvordan man bruker 3D datafangst og laserskanning. Fra å være tunge prosesser, med lite brukervennlighet og lav applikasjonsverdi, vil dagens digitale tvillinger være et verktøy bedrifter kan motta og bruke selv som et hvilket som helst prosjekt- eller forvaltningsverktøy.

Det er viktig å huske på at ny teknologi – uavhengig av utviklingsformål – må kunne utnyttes på riktig måte for å gi verdi. For at et verktøy skal svare seg må det kunne være: bedre, raskere, billigere og tryggere. Mange bedrifter investerer tungt i ny teknologi uten å først spørre seg om verktøyene svarer på disse fire faktorene. Og det er med disse fire faktorene at NavVis har utviklet teknologi som har reell forretningsverdi. Teknologien kan brukes som et nytt verktøy inn i eksisterende arbeidsprosesser – på en enkel og effektiv måte som gir økonomiske- og sikkerhetsgoder. I tillegg kan den enkelt integreres med andre digitale verktøy som tredjeparts design-software eller andre skybaserte plattformer gjennom ulike API-løsninger.

Bruksverdien NavVis-teknologi skaper for byggeplasser og eiendomsforvaltning gjennom digitale tvillinger er ikke mindre enn fantastisk!

3D-skanning av Operahuset

3D-skanning av Operahuset

I 2019 gjennomførte vi i Geograf Digital en digital skanning av Den Norske Opera & Ballett på oppdrag fra Statsbygg (link til statsbygg). Et utrolig spennende oppdrag på et av Norges mest kjente kulturelle institusjoner!

les mer
Digital tvillinger kan monitorere internettstyrke

Digital tvillinger kan monitorere internettstyrke

Visste du at en digital tvilling er et levende verktøy som også kan monitorere signalstyrken på internettkoblinger, brannsensorer, og HMS status på eksisterende rømningsveier? Alt dette ligger inne i den digitale tvillingen av Frøyland Skule i Time kommune.

les mer