Et dypdykk i NavVis teknologien for 3D-skanning av bygg

I Geograf Digital bruker vi den banebrytende NavVis teknologien når vi skanner og lager digitale tvillinger av bygg. Fordi teknologien tilbyr muligheter for egen utvikling, vil en digital tvilling skapt med NavVis ha flere bruksområder.

En digital tvilling av bygg har enorm nytte ved:

  • transformasjon- og rehabiliteringsprosjekter
  • skaderegistrering,
  • planleggingsfase ved ombygg/tilbygg og/eller ved eiendomsdrift- og forvaltning.

Med NavVis laserskanning og NavVis IVION, kan man få en digital tvilling som er både interaktiv, brukervennlig og som gir nøyaktig dokumentasjon til blant annet BIM-modellering.

Men visste du at NavVis har tilgjengeliggjort applikasjonsdataen til den digitale tvillingen for egen tilpasning? Dette gjøres gjennom bruk av API (Application Programming Interface).

Bruk av API for å integrere digitale tvillinger med tredjepartsvektøy

Med en digital tvilling gjennom NavVis-teknologi, litt utvikler ferdigheter enten inhouse eller med hjelp, kan man bruke en av 2 NavVis API-er til å tilpasse sin digitale tvilling.

Trenger man egentlig å tilpasse tvillingen da, spør du kanskje? Misforstå oss rett, din digitale tvilling vil være klar til bruk fra dag 1. Men det er noen tilfeller der egentilpasning kanskje kunne vært nyttig for deg?

Vi gir deg noen eksempler til inspirasjon:

  • Du ønsker å tilkoble din digitale tvilling med et SAP verktøy for å bidra til planlegging og drifte arbeidsflyter.

  • Du vil inkorporere din digitale tvilling inn i større digitaliseringsprosesser i bedriften.

  • Du vil tilrettelegge for automatiske skann-til-BIM-dokumentasjonsflyter.

Litt heftig? Det finnes også andre bruksområder for API-tilpasning av din digitale tvilling. Kanskje du ønsker å lage den digitale tvillingen tilgjengelig for større deler av bedriften? Da bør en gjerne tilpasse verktøyet i henhold til bedriftens malverk og merkevare. Man kan legge til egne moduler og språk for å skape en mer intuitiv brukeropplevelse for akkurat deres bedrift. Kanskje har dere et veldig spesifikt bransjespråk? Hvor greit er det ikke å kunne tilpasse dine verktøy til dette?

Hvordan din digitale tvilling blir et forvaltningsverktøy

En digital tvilling er et både interaktivt, men også et visuelt verktøy. I situasjoner der et fysisk besøk eller befaring av eiendommen er vanskelig, vil en digital tvilling fungere som et forvaltningsverktøy.

Eksempelvis vil du kunne tilrettelegge for at den digitale tvillingen blir tilgjengelig for automatiserte “walk-throughs” med potensielle kunder, investorer, eller leietakere. Du kan også automatisere skademåling – det som kalles defect tracking – og slik bli både gjort obs på oppståtte skader, deres omfang og eventuell utvikling.

Digitalisering av eiendoms- og byggebransjen forenkler arbeidsflyter. Med alle mulighetene for tilknytninger gjennom programmering og API-er kan man også finne egne veier for å gjøre sin arbeidshverdag enklere.

Den digitale transformasjonen er virkelig et bransjeløft vi har ønsket oss lenge. Og vi gleder oss over å kunne være med!

3D-skanning av Operahuset

3D-skanning av Operahuset

I 2019 gjennomførte vi i Geograf Digital en digital skanning av Den Norske Opera & Ballett på oppdrag fra Statsbygg (link til statsbygg). Et utrolig spennende oppdrag på et av Norges mest kjente kulturelle institusjoner!

les mer
Digital tvillinger kan monitorere internettstyrke

Digital tvillinger kan monitorere internettstyrke

Visste du at en digital tvilling er et levende verktøy som også kan monitorere signalstyrken på internettkoblinger, brannsensorer, og HMS status på eksisterende rømningsveier? Alt dette ligger inne i den digitale tvillingen av Frøyland Skule i Time kommune.

les mer